Grattis Oscar 3 år

Idag fyller Oscar 3 år. Oscar är en liten kille med stor potential. Han är så söt, glad, fin, rolig och busig.
Oscar är en hejar på fotboll och han har redan lovat tant Frida att tillänga ett landslagsmål till henne! ;-)
Det var kalas igår men då Vincent är lite hes och kraxig "mamma min röst är borta"  så kan jag inte bjuda på några kalasbilder...Men med tanken på veckan som kommer så lär det ju bli ett par på Orren.

Tider och låtar jag minns.


Jag hade faktiskt inte tänkt blogga om Michael Jackson död.
Men så såg jag den där "Thriller Tribute" på Youtube med de filipinska fångarna och då började jag tänka lite på hur han har "påverkat" mitt liv.
Först så fick jag ett band med Thriller som jag spelade i min Stereo. Det var en jul i Norrland och jag var så glad både för stereon och för bandet.
Jag kommer ihåg när jag såg Thriller för första gången, Wow shit den var jätteläskig.
Jag var hemma hos Linn och vi såg den i smyg på VHS, efter det så lekte vi varulvar och vampyrer i flera månader.
Jag gillade verkligen Thriller eftersom det var mitt första kassettband, herregud då kunde man ju varenda låt, fast jag hade INGEN koll på vad jag sjöng.
 Jag hade Michael Jackson planscher från OKEJ på väggarna i mitt rum. Ja inte bara på honom, jag satte nog upp alla planscher man fick med i tidningen  oavsett vem eller vad det var; en spretande "Samatha Fox", "Solstollarna", "Tom Cruise" eller den där håriga saken "ALF"... 
Inte glömmer man heller när BAD skivan kom, jag tänker också på den där überfeta killen som gjorde en parodi på Bad videon, "I'm FAT"!
Det var på glada 80-talet när komedin flödade och vi såg Nakna Pistolen och Eddie Murphy som en kaxig polis både en, två och tre gånger eller i skojjiga "Ombytta Roller". 
Vi såg och fullkommligt älskade dom här filmerna: "Can't buy me Love","Fira med Ferris","The outsiders", "Lost boys", "Dirty Dancing", "The Goonies" och vi älskade "Girls Just want to have fun". Jag kan nog med handen på hjärtat att jag har sett varje film minst 30 gånger (90% av gångerna hemma hos Kajsa i en grön soffa).
                 
 Men tillbaka till Michael. Numera är hans namn inte lika fläckfritt i mitt musikhjärta, inte kan man blunda för de egenheter och märkligheter han har gjort de senaste åren. Anklagelserna om övergreppen på den där pojken är för stort för att jag ska kunna glömma/blunda för det. Det försvinner inte, även om det inte är sant så kan jag inte.... Wacko Jacko. Jag kan inte ta bort det hur mycket jag än vill. Det är väldigt mörka fläckar som sagt. Som ett svek mot den där lyckliga och glada flickan som fick kassettbandet i julklapp. Var det verkligen nödvändigt?
 
Men jag såg någonstans att någon kallade honom för "vår generations Elvis" och det stämmer ju verkligen.

Låter jag minns och som jag faktiskt får en väldigt bra magkänsla av (trots allt):
"Billie Jean, Smother criminal, BAD, Man in the Mirror, Beat it, Heal the world, Black or White, Remeber the time, The Girl is Mine, I just can't stop loving you, Leave me alone och Thriller såklart."

RIP Michael Jackson, jag kommer fortfarande sjunga med i sångerna trots allt. Inget är dock förlåtet.
 Den bästa MJ låten är nog "Beat it"  fast "Billie Jean" är ju vädigt bra den också.

Kajplats 10.000

I helgen passade vi även på att åka en sväng in till City.
Stockholm är så vackert och speciellt på sommaren! Det var en härlig dag.
Här är lite bilder på Vincent som inte alls tycker det är kul med Mammas tjat och gnat hela hela tiden:
"Ställ dig där, titta hit, sitt still, Vincent, Viiiiincent, titta där, här" mm.
Men han är van, jag har tagit över 10.000 bilder sen jag fick min Canon.
10.000 bilder på livet, kameran började räkna om från 0. Det gör inte vi, livet går vidare.
 Det gäller att njuta, för det går undan...Full fart mot 20.000...